Ismét konyhát fotóztunk…

Úgy tűnik, mostanában kijut nekem a konyha megbízásokból, amit semmiképp nem bánok, mert konyhát tervezni jó, használni a konyhát mégjobb, és használható konyhát tervezni a legeslegjobb.

A tervezés folyamatában nagyon sok mindenre kell tekintettel lenni. Nem is gondolnánk, de alapvető körülmény, hogy nőnek vagy férfinak tervezzük-e a konyhát. A legutóbb fotózott általam tervezett konyhát egy férfinak készítettem, és bizton állíthatom, ez nem jár kevesebb kihívással, sőt!

A férfiaknak manapság határozottan jól áll a konyha.:-) Mely nőtársam ne nézné örömmel, ha élete párja ínycsiklandó falatokat készít neki??? A férfiak igényei is változnak minden életszakaszban, és nem hátrány, ha egy otthon kialakításánál egy megfontolt férfi erre előre gondol. Van aki alapból szeret főzni (erre mondaná a fiam, hogy “mert ilyennek teremtődött”:-)), van aki szexinek tartja, és él a közösségi média adta lehetőségekkel, rendszeresen posztol instán és fb-n. Aztán családalapítás után megjelenik az az evolúció során tapasztalt természetes igény, hogy a férfi ételről gondoskodjon a családja számára, immáron nem vadászattal, hanem a reklámokon, médián keresztül népszerűsített konyhaművészet eszköztárával.

És itt érkezünk el a kérdéshez, hogy milyen is egy igazán férfias konyha. Alkalmazhatunk sötétebb színeket, markáns anyagokat, határozottabb, letisztult formákat, ugyanakkor az is észrevehető, hogy a férfiak sokkal nagyobb rendet és rendszert tartanak a konyhában. Rendkívüli figyelmet fordítanak a felhasznált anyagokra funkció és fenntarthatóság szempontjából, értem ezalatt például a munkapult anyagválasztását, és a munkafolyamatokhoz használt konyhagépek minőségére. Szeretik megkönnyíteni teendőiket a legtöbb lehetőséget kínáló gépekkel. Kedvelik a nappalival egy térbe tervezett konyhákat, és mivel konyhájukban rend honol, így ez nem zavaró az összkép szempontjából. Kedvelik a modern megjelenést, de egy rusztikus konyhát is szeretnek felvértezni modern elemekkel. Receptjeiket elsősorban elektronikus eszközökről olvassák, a szakácskönyvek elhelyezése a konyhában alapvetően az otthonosság célját szolgálja csak. Fontos számukra a megfelelő, és modern megvilágítás. A világytásnak föképp funkciója, és kevésbé dizájn értéke van számukra.

Egy férfias konyha bármikor képes befogadni női “segítséget”.:-) Érdemes a helyiségek kiosztásánál figyelembe venni, hogy az együtt főzés öröme kifejezetten helyigényes szórakozás.:-)

És íme néhány példa a fennt leírtakra…a következő bejegyzésben pedig mutatom az említett legutóbbi fotózáson készült anyagot.:-)

Photo  credit Maxime Brouillet

Photo credit Maxime Brouillet

Black and wood kitchen design

Photo credit Homedit.com

Black Farmhouse Kitchen With Exposed Brick Backsplash

Photo credit Homedit.com

Photo credit J3DSN

Photo credit Denis Krasikov

 

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s